24 July 2007

tobogan acvatic (strandul tei)

inainte de '89, strandul tei era una din bazele BTT-ului cu circuit inchis. dupa revolutie, strandul a functionat in regim public cativa ani, pana in 94, cand a fost inchis definitiv.

toboganul se afla in peninsula petricani (tramvaiele 16 sau 36, statia sos. petricani). peninsula este marginita in vest de catre strandul studentesc, in sud de catre parcul tei iar in est de catre 'drumul spre pipera'. accesul se face prin est. poate ca din cauza locatiei, mai greu accesibile, acest strand s'a dovedit a fi neproductiv in anii de dupa revolutie.

in prezent, terenul strandului (sud-vestul peninsulei) a fost cumparat de catre o agentie imobiliara, apartinand unor greci, care vor construi un ansamblu rezidential de vile, numit 'water front'. cu aceasta ocazie, as dori sa'i multumesc domnisoarei PR care a avut amabilitatea de a ma conduce pana la tobogan, in ciuda fricii de serpi. am avut placerea sa vad si un fazan zburand, dar, din pacate, nu am reusit sa'i fac poza.

p.s. aceasta este ultima serie de poze facuta cu apparatul sorei mele (multumesc pentru rabdare si intelegere, si imi cer scuze pentru zgarieturile de pe display)

3 comments:

Dr. Piftilian Ojdieru said...

Domnule, iti urmaresc de ceva timp insemnarile si ma fascineaza de-a dreptul! :)

Te saluta
Imparatul Utopic al Balcaniei
http://vasile.dublu.ro

szigmund said...

si aproape se vede si desenul meu in ultima poza woohoo

Anonymous said...

Mda grozav mestere, si ai uitat sa mentionezi de hoardele de javre care stau ghirlanda in zona. Majoritatea zonelor abandonate sau aproape abandonate de pe plaiul mioritic au aceasta 'binecuvantare canina'. Asa numitii rent-a-cop, varianta carpato-danubiano-pontico-ieftina. Adicatelea de fiecare data cand dai de un loc frumos descoperi ca cineva n-a avut bani de paznici dar a avut 'binevointa' sa planteze haite de caini.
Asta nu mai e fair play, asta nu mai e capitalism. Daca asa joaca, poate ca ar fi bine sa vin si eu intr-o zi si sa le disponibilizez paznicii gratuiti pana nu se mai aude un latrat pe o raza de 5km. Sa vedem atunci cum or sa vada proprietarii problema ingradirii terenului. Pentru ca daca ar juca cinstit, ar scoate din buzunar si-ar pune camere video, garduri si paznici. Sa stim impotriva cui jucam. Daca nu, atunci sa realizeze domnii ca nu e nevoie de nimic, si ca orice e curios poate de fapt sa vina si sa vada relicvele pe care dansii le-au cumparat cu sudoarea muncii lor (:D) pana in momentul in care pun mana si le reconditioneaza.
Daca te duci oriunde in zone rezidentiale mai neingradite, barbarii se protejeaza cu caini vagabonzi si gropi serioase pe drumuri. Eu de-aia nu inteleg mentalitatea asta de inapoiere intr-un cartier salbatic ca asta la o vila de un lux socant. Eu mai degraba as locui in oras intr-o suprafata conforma cu nevoile mele. Dar n-ai sa vezi asta la familiile de 3 copii si 14 camere ce 'inveselesc' cu droaie de case urate coline ce nu demult erau inverzite. Cum e peninsula Petricani. Oricum nu cred ca sunt singur, poate ca peste ani se va rasufla disperarea asta acerba pentru locuinte suburbane vaste, iar tineretul de azi va crea cerere pentru locuinte IN ORAS. Ar fi si pacat sa ne blocam in vile cand Bucurestiul e atat de frumos,are mii de case cu o arhitectura fascinanta...

In linii mari: nu mai folositi caini vagabonzi sa patruleze zonele parasite dar cica in proprietatea cuiva
si
uitati de vilele de departe la care ajungi doar cu masina prin hartoape (si la fel si moda ansamblurilor rezitantiale - pe cine pacaliti baieti cu 'doar 10 minute de Piata Victoriei' ?! Sunt toate la mama dracului!)