daca ar fi fost terminata, conform planului, in 1993, ar fi fost a doua statie de epurare din europa, ca dimensiuni. ar fi trebuit sa curete intreaga apa menajera a bucurestilor. ar fi permis folosirea barjelor, singurele ambarcatiuni capabile sa navigheze pe adancimea canalului. acum insa, apa se scurge inutil si daunator in arges.
de pe siteul apanova:
Statia de epurare Glina nu functionează. Realizată în urmă cu mai bine de zece ani, nu a fost "lansată la apă" decât o singură dată, când a fost poluată cu hidrocarburi. Capacitatea sa nominală este de 20 m3 pe secundă. Este necesar să se refacă un mare număr de instalatii deoarece otelurile si betoanele din care au fost con-struite sunt într-o stare avansată de degradare.
2 comments:
Trebuie să recunosc că sunt fascinată de fotografiile tale. E o chestie destul de perversă, pentru că „vestigiile” astea sunt lucrurile pe care încerc (degeaba, ce-i drept) să nu le văd în fiecare zi. Ca să nu mai spun că pentru mine „industrial” înseamnă, în primul rând, un gen de muzică. Cred că e genul de fascinaţie gen "Ghost of Christmas Past" (în cazul de faţă "Ghost of Socialism Past"), când speri că e doar un coşmar, dar nu poţi să te uiţi în altă parte. O să mai trec pe aici...
am fost si eu aici pe gerurile de asta iarna. am trecut intamplator pe langa, cautam un loc sa desenam. ne-am apucat pe un perete si ne-am trezit cu un paznic care venea de la mama dracu. dupa 2 minute l-am convins sa ne lase sa terminam, dar ne-a zis ca in interior sunt alti paznici care or sa puna cainii pe noi si sa nu intram. din ce am putut vedea, locul mi se parea o vagauna, cel mult un depozit. go figure.
Post a Comment