23 August 2007

bazinul pentru sarituri de la inaltime (23 august)

am vazut acest bazin pentru prima oara la 13 sau 14 ani ('98-'99), cand mergeam sa inot la 23 august (in bazinul olimpic). intr'o zi, am iesit din vestiar prin capatul celalalt si am nimerit pe un hol care m'a condus aici. am fost impresionat de marimea acestei incaperi, si speriat de ciorba primordiala (verde) care coclea pe fund (adanca de ~2m). as putea jura ca am vazut ceva miscandu'se...

construit in 1964, bazinul a fost inchis oficial in 2000, din cauza imbatranirii structurii de rezistenta. practic picau bucati de tavan, din cauza zgomotului si a vibratiilor. se pare ca cei 2 pereti de sticla ar fi problema. din fericire, a ramas foarte bine conservat (din cauza proverbialei lipse de fonduri)

in prezent, bazinul este folosit drept 'garaj' pentru bicicletele baietilor de la triatlon. administratora mi'a povestit ca acum cativa ani au venit niste studenti de la unatc cu propunerea de a organiza o piesa de teatru, jucata pe fundul bazinului, dar directorul a refuzat.

bazinul are 8 metri adancime, trambulina superioara se ridica la 12 metri, iar toata apa celor 3 bazine provine din panza freatica aflata la 80 de metri adancime. ea este purificata si pompata prin reteaua de bazine subterane aflata sub complexul sportiv.

va las alaturi de videoclipul piesei zdubii bateti tare, filmat aici in 1998 (regia marin dinescu) pentru atomic tv. dupa aproape 10 ani, inca il consider de top 5 romanian videos.

sa aveti parte de un 23 august minunat!



p.s. introducing g7

1 comment:

Clara said...

vazut, placut, bagat la blogroll.